2010/06/03

Tbilisio karščiai ir įpročiai


Viskas tiesiog tirpsta karštame ore: miesto dūzgimas, automobiliai, vaikai, tie čirškaliai paukščiai, kurių pradėjau nekęsti jau kuris laikas (turbūt nuo tada, kai pradėjo žadinti paryčiais savo "giesmėm" ...) Fontanai purškia karštą vandenį, o ledai tirpsta vos ištraukus juos iš šaldytuvo. O saulė kepina ir kaip tyčia nėra nei debesies visam žydram danguj. Ir tik lauki, kada pradės lydytis asfaltas, o jo garuose išsiskleis miražai...
Na gal kiek ir perdedu. Tbilisis. Dieną 30 laipsnių, naktį - "krenta" iki 20... sako, dar nekaršta. Dar tik pradžia. Aš taip sau ir sakau, imdama dar vieną vandens butelį iš šaldytuvo. Ir vis geriau suprantu gruzinus: dėl ko jie niekur neskuba ir nieko per daug neplanuoja - tam tiesiog nėr jėgų! Jei susiruošei į vietą, kurioje nėra kondicionieriaus - neverta net kojos kelti iš namų.

Ir vis dėlto klimatas diktuoja savo madas. Taip atšilus orams, tbilisiečiai traukia aukščiau - prie Vėžlio ežero.
Čia visada kiek vėsiau, ir yra įrengtas takas aplink ežerą - kiekvieną vakarą juo ratus suka poros, dviratininkai, draugų grupelės ar šiaip pasivaikščiojimų mėgėjai. Kai kurie išdrįsta ir maudytis, bet pagrindinis ritualas: apsukti ratą ar du apie žalsvą ežerą ir nusėsti vienoje iš kavinių prie vandens.
Ir čia jau nepasieks nei karščiai, nei miražai, nei tirpstantys šaldytuvai...

2 comments:

  1. oho, tikrai nemaniau, kad ten taip karšta... ką gi, reikės pasiruošti:]

    sveikinu pradėjus blog'ą, užsižymiu į adresyną;P

    ReplyDelete
  2. Hehe, dėkui! :)))) pasiryžau išbandyti - kažkaip pasiilgstu rašymo,matyt.
    o dėl karščių - na nėra TAIP blogai, bet su džinsais dieną nėr kaip į gatvę išeit :)

    ReplyDelete